Kedves Érdeklődő Diákok és Szülők! Tisztelt Pedagógusok!

Belegondoltak már abba, hogy milyen lenne a világ szakmák nélkül? Ezt mutatja meg igen szemléletesen a honlapunk legelején található kisfilm, hogy a szakmák nélkül az emberiség bizony nagyon gyorsan az őskorban találná magát újra.

Természetesen a pálya- és szakmaválasztás sohasem tartozott a legegyszerűbb feladatok közé. Még akkor sem, amikor jónéhány évtizeddel ezelőtt, ha valaki eldöntötte, hogy karosszérialakatos, villanyszerelő, szobafestő-mázoló, asztalos, kőműves, varrónő, kozmetikus, vagy fodrász lesz, jó eséllyel a választott szakmájában töltötte el dolgos évtizedeit. Még akkor sem, ha valaki már kisiskolásként eldöntötte, hogy ő bizony, ha törik, ha szakad, akkor is mozdonyvezető lesz. Manapság pedig újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézni, és úgy választani, hogy arra a szakmára a végzettség megszerzését követően is legyen igény a munkaerőpiacon.

Ehhez kívánunk hathatós és szerteágazó segítséget nyújtani azzal, hogy a „házhoz menő” Centrum Kavalkád az iskolai tan- és tornatermekből az online, virtuális térbe költözött. Honlapunkon minden olyan információ megtalálható, amely hozzájárulhat az eredményes és sikeres pályaválasztáshoz. Részletesen bemutatjuk a szakmák világát, de számos érdekesség is megtalálható, mind-mind egy célért: elősegíteni a gyerekek, a szülők döntését, megkönnyíteni a pedagógusok pályaorientációs tevékenységét.

Igyekeztünk minden általános iskolai korosztályt, így a felső tagozatos diákok mellett az alsós tanulókat is megszólítani, az ő érdeklődési körüknek megfelelő tartalmakat összeállítani. Mert őszintén valljuk, hogy pályaválasztást, a szakmák iránti érdeklődés felkeltését sem lehet elég korán elkezdeni, hiszen az egész életen át tartó tanulás a fiatalok életében egyre jelentősebb szerephez jut.

Hisszük, hogy a megalapozott döntéshez helyes önismerettel kell rendelkezni. Alaposan meg kell ismerni a kiválasztott pályát, sőt, az ahhoz szükséges képességekkel, és ezek megszerzésének lehetőségeivel sem árt tisztában lenni. Természetesen a döntés nem egyszerű, ennek kockázatát, felelősségét leginkább a tanuló viseli, de tudjuk, a szülőknek is az a megnyugtató érzés, ha olyan iskolába járnak a gyermekeik, ahol szívesen fogadják, ahol jól teljesít, ahol a legkorszerűbb feltételek és körülmények között tanulhat. Ezt segíti az Online Centrum Kavalkád, ezt nyújtja a Szolnoki Szakképzési Centrum, és az általa kínált megújuló szakképzés.

Jó böngészést kívánunk!


Kalmár Andrea
főigazgató

Hicsó György
kancellár

Szolnoki Szakképzési Centrum – a minőségi szakképzés otthona